6 Aralık 2015 Pazar

Schindler'in listesi


Yahudi soykırımını anlatan gerçek bir film.
Bugüne kadar methini çok duymuştum. Fakat izlemek kısmet olmamıştı. Yaklaşık üç saat süren insanı duygudan duyguya sürükleyen bir yapıt. İzlerken insanlığımdan utandım.
Bu dünyada tartışmasız en büyük zulüm yahudilere yapılmıştır. ( Kadınlara ve Müslümanlara yapılan zulümler insanlık var oldukça devam edecek bunu belirtmeye gerek yok )
Günümüze geldiğimizde nefret ile anıyoruz ya yahudileri hata ediyoruz. Filmi izlerken empati yaptım. Minicik çocukların gözleri önünde babaları, anneleri, sevdikleri öldürülüyor. Hayatta kalanlar elbette kendilerine yapılanı unutmazlar. Ve bir yolunu bulduklarında bunun intikamını almak isterler. Savaş döneminde Oskar Schindler adında Alman iş adamı para ile yaklaşık 1100 yahudiyi alıp istihdam sağlayarak hayatlarını kurtarmıştır. Günümüzde Polonya yahudileri olarak bilinen insanlar Schindlerin yahudilerinin soyundan gelmektedirler. Belki de yahudilerin zenginliğinin asıl sebebi güçlü olmak zorunda hissetmeleri. Çünkü günümüzde para, güç ile doğru orantılı. Ve onların hayatını kurtaran da zengin bir adamdı. Hatta tüm parasını onları kurtarmak için harcamış bir adam.
"her kim bir can kurtarırsa, bütün insanları kurtarmış gibi olur " Maide-32

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder